« Bara i dag varslades minst 1.300 personer | Startsidan | Att blogga på nätet »

9 juni 2005

Spindelled

Vi var och besiktade Opeln nu på morgonkvisten. B. har fått för sig att han vill åka till Enköpings bilprovning och han har en point där, de är väldigt trevliga och anläggningen verkar bra mycket bättre än den vi besiktade våra bilar på förut.

Jag är väl en av de få som tycker att Svensk Bilprovning är toppen? Tänk vilka vrak det skulle åka omkring ute på vägarna om inte bilarna kollades upp med jämna mellanrum. Jag tycker att det innebär en viss ökad trafiksäkerhet för oss alla trafikanter.

Det gällde en ombesiktning, glapp i spindelleden höger fram. Spindelled, vad är det kan man undra? Jag ser framför mig en elak led med en massa ben. Fast så ser den tydligen inte ut. Hur som helst, den är bytt och ombesiktningen är klar och bilen gick igenom, som väntat.

Ett klonkande ljud underifrån kan vara en antydning till dylika problem och min Skoda Felicia klonkar av bara helsike ibland, så jag har beställt den årliga grundservicen - plus att de ska få kolla upp varifrån det klonkande ljudet härstammar, samt några andra smågrejer.

Jag inbillar mig att bilen håller längre om jag sköter alla serviceintervall, men å andra sidan - hur vet man att verkstaden verkligen gör det som det står så fint i serviceboken står ska kontrolleras och bytas?

// Annica Tiger

Annica Tiger juni 9, 2005 10:19 FM