« Oncoming train? | Startsidan | Gjort min plikt »

31 augusti 2010

Valet

Rösta redan idag för jobben, välfärden och en fungerande vardag. Det uppmanade moderaterna som tyckte att jag skulle rösta moderat redan idag - framåt tillsammans.

Tillåt mig småle lite. Ja, jag tänker rösta imorgon - men inte på Alliansen. Välfärd? Det förvånar mig att de ens kan stava till det ordet, men jag vet att de inte förstår vad som avses. Men det låter ju fint! Sänk skatterna för de som jobbar så vi kan rasera välfärden för alla andra? Sjuk? Arbetslös? Det drabbar bara alla andra, inte mig?

Jobben? Ja, visst har vi haft en lågkonjuktur. Men alla som vill jobba får inte jobb. Marknaden vill inte heller det. En arbetskraftsreserv behövs - som en buffert. Synd bara att de som är arbetslösa oftast inte har en buffert - knappte ens de som jobbar. Folkpartisten Ann Wibble gav ett råd till oss medborgare när det begav sig, att alla borde ha en årslön på banken som buffert. Dröm i blått?

En fungerande vardag - för alla? Skulle inte tro det. Fråga Elsa i Vansbro. Hennes vardag är just nu i kaos eftersom hon har blivit utförsäkrad från Försäkringskassan. Hoppas hon inte tar livet av sig som en del andra har gjort i ren desperation. Utanförskapet skulle minska sades det. Det jag ser runt omkring mig indikerar motsatsen.

För mig är det inte svårt att rösta rätt - rött.

// Annica Tiger

Annica Tiger augusti 31, 2010 4:47 EM

Kommentarer

Nu Annica, börjar de gamla takterna komma fram! Du är helt klart på bättringsvägen. Fortsätt så. Jag håller tummarna.

Skrivet av: Brittis datum: september 4, 2010 9:28 EM

Jag tänker rösta blankt i år...

Skrivet av: Angela datum: augusti 31, 2010 10:26 EM

Instämmer med dig Annika och Bimbo Boy. Läs utdrag ur Fredrik Reinfelts bok " Det sovande folket" hos bloggen Alliansfritt Sverige (hela boken finns även för nedladdning)där han anser att svenska folket är mentalt handikappat.Vill vi i Sverige ha en statsminister med en sådan människosyn?

Skrivet av: Ulla datum: augusti 31, 2010 5:17 EM

Väldigt bra skrivet! Alliansen har en vidrig människosyn.

Skrivet av: Bimbo Boy datum: augusti 31, 2010 4:54 EM

Skriv en kommentar


Kom ihåg mig?