« Namn och bild på dömda | Startsidan | Mocka din egen skit »

14 november 2004

Omvärldsbevakning

Med tanke på den debatt som försöker klura ut vad som är omvärldsbevakning och opinionsbildning. Jag tänker därför dyka djupt ned i min egen omvärld, även det en slags omvärldsbevakning :-).

En surhöna låg länge och ruvade i ett bås inne i hönshuset. Vi kollade och det var ett enda ägg hon vaktade frenetiskt. Nå, nu har vi, mitt i november, en liten gul kyckling som går mot en kall uppväxt. Hönan sätter sig ned då och då för att låta kycklingen krypa in under henne för att värma sig en stund. Men frågan är om den lilla rackaren klarar den kommande vintern. En höna är det, så långt har jag sett i alla fall. Tur det, för hade det varit en tupp hade den redan vilat i tupphimlen. Fyra vuxna tuppar är vad denna hönsgård klarar av utan att de ska börja slåss med varandra.

Return to sender blev det för Avi. Det funkade inte denna gång. Hon är så pass gammal att det blev svårt för henne att hänga med i svängarna på dagarna. Hon trivdes inte med andra ord. En hund som snart blir femton har det nog bäst hemma. Men hemma blev det inte heller, men näst hemma – hos mina föräldrar och det är väl snäppet bättre eftersom pappa alltid som oftast är hemma.

Solen har visat sig nådig i helgen. Kallt om nätterna och kvällarna, braskaminen eldas det flitigt i. Men solen finns. Än har inte den mörka vintern besegrat ljuset. Det är bara drygt en månad till och det vänder återigen mot ljusare tider. Ja, ett glas är halvfullt och inte halvtomt.

// Annica Tiger

Annica Tiger november 14, 2004 5:43 EM