« juli 15, 2006 | Startsidan | juli 17, 2006 »

16 juli 2006

Sommar, sommar, sommar...

Åtta timmar i den värmande solen.
Många sköna dopp och simturer.
Vad mer kan man begära?
Snart kommer regn och rusk.
Om drygt fem månader är det jul :).

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:40 EM | Google

Väckt i natt igen

På tal om grannsämja. I natt blev jag väckt av att grannarna i den inbyggda längan bredvid hade fest. De stojade ute på altanen så de hade kunnat väcka döda. Jag stack ut huvudet från kokvråfönstret och försökte få dem att förstå att det fanns faktiskt folk som ville sova. Minen på killen som stod närmast var obetalbar. Han var så full att ögonen var alldeles fylletomma, likt hjärnan antagligen var just då också. Han förstod ingenting misstänker jag. Men någon annan gjorde nog det eftersom de slutade efter ett tag.

Nu står liken kvar på altanen.

Liken efter festen

Några kommer säkert att vakna med huvudvärk :-).

BTW - en altan skulle inte vara dumt.

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:27 FM | Google

Myggor och en elefant

Myggor och en elefant?

Sedan stridena började i Libanon har fler än 100 libaneser dödats och i Gaza 78 palestinier. På den israeliska sidan har nio soldater dödats och fyra civila och minst 40 skadats. I Libanon har minst 252 människor skadats.

Av antalet döda och skadade går det att dra paralleller med myggor och en elefant eller en skev våg.

– Det finns en reell risk för att andra länder blandar sig i konflikten, men å ena sidan så är tillfångataganden på och raketbeskjutning av ett annat lands territorium fullständigt oacceptabelt, å den andra sidan är bruket av militära medel av en sådan omfattning mot andra sidan också oacceptabelt, åtminstone inte proportionerligt, sade ryska försvarsministern Sergei Ivanov.

Att med stridsflyg beskjuta en flyktingkonvoj och döda elva barn och sju vuxna som försökte fly från det krigshärjade området är väl aningen overkill.

Det kan vara förståeligt att de svenska myndigheterna vill ha garantier från bägge parter innan de börjar evakueringen av svenskar i Libanon.

För att få slut på de ständiga konflikterna bör Israel återgå till 1967 års gränser. Låt Golanhöjden och södra Libanon blir demilitariserade zoner under en internationell fredstyrka. Utrym bosättningarna som bara har eskalerat. Låt de hundratusentals palestinerna som bor i flyktingläger som Sabra och Shatila få flytta hem igen. De heliga platserna i Jerusalem bör ställas under internationellt övervakning, dela staden i två zoner.

// Annica Tiger

Annica Tiger 2:58 FM | Google