« oktober 26, 2007 | Startsidan | oktober 30, 2007 »

28 oktober 2007

Dashplanen

Dashplanen eller kanske de numera efter alla incidenter ska benämnas kraschplanen har nu SAS beslutat att sluta flyga.

Bra! Det ett beslut som inger mig ett förtroende för SAS, att de tänker på säkerheten mer än pengar i detta fall.

Jag är flygrädd och alla dessa incidenter, med tanke på att jag snart ska flyga med SAS, har inte förbättrat min fobi direkt. Inte för att det känns bättre för mig personligen, men i alla fall.

22 bolag har köpt de olycksdrabbade Dashplanen. Men tillverkaren Bombardier rekommenderar fortsatt flygning.

Inte förvånande att Bombardier inte vill att planen ska sluta flygas världen runt, det skulle kanske inte vara speciellt bra för företaget, men det får mig att undra om de överhuvudtaget bryr sig om eventuella kommande incidenter där det kan sluta i en katastrof, med mer än bara materiella skador på planen?

Landningställen verkar vara speciellt utsatta. Två olika fel på landningsstället inom kort tid får mig att undra hur det står till med konstruktionens bärkraft och säkerhet.

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:30 EM | Google

Klockan tre blev klockan två

Jag ogillar sommartid och tycker att det är skönt att vi åter är tillbaka till normal vintertid, med den trivs min kropp bäst med. Fast numera, med mina oregelbundna arbetstider, har jag börjat tappa min inre klocka som tickat i samma takt i alla år. Jag sover på de mest underliga tider numera och är vaken när jag borde sova, mathållningen blir därefter.

Centerpartiets Maud, som tycker att vi ska jobba som bävrar, skulle gärna få göra ett studiebesök på mitt jobb. Jag garanterar att hon inte skulle klara av ett helt pass :). Jävla snicksnack - jobba som bävrar!

Nå, det är lätt att säga när man själv flyter omkring på en räkmacka. Hon behöver nog inte sucka när det oranga kuvertet kommer med besked om vilka nålpengar de flesta vanliga löntagare har att se fram emot när de blir pensionärer.

Om de nu hinner leva så många år efter pensionen efter att ha jobbat som bävrar fram tills dess. Snacket om att höja pensionsåldern skrämmer mig. Det är inte alla som har orken kvar att jobba längre än vad de måste, de är för utslitna.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:14 FM | Google

Röjröj

Grannarna har fest och håller mig vaken och säkerligen många andra. De spyr på balkongen (synd om de som bor i tillbyggnaden under) och det är ett djävla röjröj inne i lägenheten. Synd att de inte ens kan stänga balkongdörren så att lite av oväsendet försvinner. Nyss hörde jag att det kommer flera människor (en kille skrek i mobilen och vägledde dem hitåt) och det blir nog en vaknatt :(.

Det är ett privat fastighetsbolag så det finns ingen störningsjour eller liknande att ringa till. Det brukar annars finnas att tillgå i större fastighetsbolag, som exempelvis Stockholmshem. Jag kan inte heller gå runt huset hörna och be dem dämpa ned sig lite för den porten har en portkod som jag inte känner till. Okey, det är väl bara jag som börjar bli gammal :), grinig och sur?

// Annica Tiger

Annica Tiger 1:34 FM | Google