« oktober 5, 2005 | Startsidan | oktober 12, 2005 »

8 oktober 2005

Ensam i storstan

Hotellet tar 50 spänn för en halvtimmes surfande. Jag var tvungen att åka in till stora staden för jag var tvungen att utträtta några ärenden pa nätet. Jag tyckte att jag kunde slänga in några rader här när jag nu sitter framför en dator, fast Katinka tyckte jag skulle hålla mig borta från allt vad datorer heter.

Dyket som skulle ske i dag avstyrde jag. Två dagar var alldeles för kort tid tycker jag personligen för att lära sig allt. Det ar tusen saker att hålla reda på. Flytkraften var ett problem, jag hade svårt att få en neutral dito. Men havet ar salt och vikterna som instruktören lade ned i fickorna gjorde inte saken bättre. Hon hade nog ganska roligt åt mig, men det bjuder jag pa. Jag har i alla fall gjort mina teoripass och övningar i pool och vid havskanten. Men jag sa själv till henne att vi bryter nu, for jag behöver mer övning och är inte redo för de djupa dyken. Att jag är 52 ar har nog sin betydelse, allt tar längre tid att banka in i skallen. Men jag är inte besviken, det var två jätteroliga dagar.

Kursavsnitten och övningarna jag gjort finns registrerade hos PADI så jag kan påbörja från den punkten jag slutade. Men jag måste öva mer på att simma med fenor, för det var jag ingen fena pa :-). Dessutom hade jag problem med att simma nio meter och andas ut med ett långdraget aaaaahhhh-ljud. Mina lungor sa stopp efter halva tiden, sa en nöduppstigning skulle jag inte fixa från ett större djup.

Men jag misstänkte att det skulle bli svårt. Så koncentrerat och på så kort tid. Jag trivs som fisken i vattnet - men gärna på vattnet, jag ska snorkla i morgon istället och senare göra ett provdyk har jag planerat. För jag vill veta hur det känns dar nere, även om sa bara pa sex meter. Kursen tänker jag i så fall slutföra hemma i Sverige, i lugn och ro. Stressandet i denna snabbkurs kan nog få vem som helst att få kalops :-) i huvudet för mindre, i alla fall i min ålder - med så mycket nytt på en gång. Det är mycket innan, under och efter. Det är inte bara å åk som Stenmark sa.

Annars ar agendan fulltecknad, jag vill se så mycket som möjligt. Stranden är sig lik i alla länder. Simma med delfiner hoppas jag få göra i veckan, ut i öknen ska jag och köra racer, rida kamel, snorkla mer, åka ut pa landsbygden, se hur beduinerna lever och smaka på vad de äter. Hoppas magen klarar det :-).

Jag kanske ska förklara rubriken. Det känns inte komfortabelt här att gå som ensam kvinna. Det känns otryggt. Men taxin hämtar mig snart.

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:15 EM | Google