« augusti 7, 2004 | Startsidan | augusti 9, 2004 »

8 augusti 2004

Nakenbloggning

Nakenbloggning kan kännas ganska naturligt i denna värme. Monika och Stationsvakt har gjort det i dag. Bloggat om nakenhet, huruvida skrivande skedde via nakenbloggning får vara osagt. Men jag nakenbloggar. Efter en lång dag i solen har kroppen fått sitt i form av mycket HTH och nu väntar jag på att krämen ska torka in.

Men nakenbad har jag aldrig bevistat. Jag har badat naken och det känns inte onaturligt, en enslig vik och trevligt sällskap är en bra förutsättning för detta. Eller ett oplanerat dopp en sen ljum sommarkväll i trevligt sällskap. Segla i skärgården har jag gjort och vi fann många öar där vi kunde sola och bada nakna. Gick vi omkring på ön hade vi dock gummistövlarna på för det fanns gott om ormar. Jag har gamla bilder från den semestern och vi ser inte riktigt kloka ut :).

Men jag har aldrig bevistat ett nakenbad. Planer finns. Jag tänker hänga med en kompis om hon nu ska åka och bada á la naturell på ett nakenbad hon brukar åka till. Vi ser alla likadana ut, med lite variationer så att visa sig naken är inga problem. Att min kropps skinn är några nummer för stor efter att ha gått ned 36 kilo är det nog bara jag som lider av. Att andra kroppsdelar följer tyngdlagen likaså :).

Men som Monika skriver, det är få kvinnor som åker ensam och lägger sig på ett nakenbad. Jag vill nog gärna ha en kompis med första gången för att sondera terrängen.

Hemma solar jag naken på en undangömd plats på tomten. Vi bor lite ensligt så jag har full koll på om det kommer en bil eller om det kommer någon gående. Men vad är en fjuttig trädgårdsdusch mot ett dopp i en sjö? Vad är en stekhet tomt mot en strand med lite sjöbris?

// Annica Tiger

Annica Tiger 6:52 EM | Google

Källkritik är A och O

"Abu Musab al-Zarqawi avrättar en amerikan" var namnet på en 55 sekunder kort filmsnutt som spreds med vindens hastighet över hela världen. Jag såg på TV att en regeringsmedlem i Irak uttalade sig om filmen och förfasade sig över illdådet.

Den dök upp på en islamitisk hemsida och fick därav den stora spridningen. Nyhetsbyråerna kablade ut nyheten. Tidningarna skrev om den och pressarna gick varma. Men någon nyhet var det inte. Det var en fejk. Denna film har en ung amerikan gjort för flera månader sedan och haft uppe på sin hemsida. Syftet var bland annat att visa hur lätt det är att fejka nyheter och manipulera media.

En kille syns sittandes bakbunden på en stol i mörkt rum och bilder in av lemlästade irakiskier visas, medan inspelningsljud från koranen hörs i bakgrunden. En skenbar avrättning simuleras. Låter trovärdigt, men hur är det med källkritiken hos media? Bara för att en islamitisk hemsida lade ut filmen så ansågs det med automatik vara korrekt information?

Källkritik är A och O på Internet. Vem som helst kan lägga ut vad som helst och hävda att det är sanning. Men lögner blir inte sanningar hur många gånger de än upprepas.

// Annica Tiger

Annica Tiger 11:59 FM | Google

Windows XP Service Pack 2

Längst ned i artikeln på IDG står det:
Microsoft har varnat för att Service Pack 2 kan påverka redan befintliga tillämpningar.

Det är en mening som oroar mig som användare. Service Pack 2 för engelska har redan släppts och här hittar jag ingen information om detta. Är det en information som normalanvändaren inte anses behöva? Shit happens, as usual dealing with Microsofts products? Är det den mentaliteten Microsoft tycker att vi ska ha?

För min del egen del är det viktigt att få redan på om mina redan installerade program kommer att fungera lika klockrent som förut, eller om installationen av Service Pack 2 kan orsaka problem med vissa program. Fast det kanske bara är jag som har för stora krav?

De flesta nya finesser och uppgraderingar verkar röra program eller funktioner jag inte använder som Outlook Express, Windows brandvägg och Internet Explorer. Windows Messenger har jag redan stängt av och avinstallerat på min dator.

Min dator är ingen märkesdator utan ett specialbygge. Men jag gick till HP (hittade ingen info hos Dell) och kollade vad de skrev om Service Pack 2. "Innan du uppgraderar till SP2 kan du behöva hämta ytterligare SP2-kompatibla programvaruppdateringar eller vidta andra åtgärder för att förbereda datorn."

Det verkar vara som om en del HP-relaterade programvara kommer att orsaka problem eller kräva uppdatering. HP flaggar även för att andra program kommer att beröras.

To ensure that your system is optimized for Windows© XP Service Pack 2, we have provided a list of critical and recommended items to check (more details on each coming soon). Software Updates to Watch:
* Symantec Norton Antivirus
* Symantec Norton Internet Security
* Intel Graphics Drivers

Jag avvaktar tills mer information kommer.
Antagligen kommer en del kanske att dela
med sig av information om det har
fungerat eller inte fungerat i sina bloggar?
Dessutom har inte den svenska versionen lanserats.

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:27 FM | Google