« september 19, 2006 | Startsidan | september 21, 2006 »

20 september 2006

Namnlista och bok, bra initiativ!

Jag är nyhetsfreak och gillar faktaprogram.
Jag vill inte att SVT ska dra ned på dem.
Anser du samma sak skriv under denna namnlista.
Tack Pumans dotter för tips om denna namnlista.

BTW - alla minns väl debatten på bloggar nyligen om en
viss herre som ansåg att bloggar saknade helt betydelse.
Nu har Jimmyroq fått en strålande idé :).
Överbevisa Guillou!

// Annica Tiger

Annica Tiger 3:47 EM | Google

Infartsköerna ökar

I morse gick jag till T-banan i Liljeholmen. Det tar inte så mycket längre tid numera än att ta bussen. Bussen fastar i infartsköerna, som jag tycker har ökat enormt sedan avslutet av trängselskattförsöket.

Köer

Jag hoppas på att stockholmarnas valresultat som blev ja till trängselskatt respekteras.

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:50 FM | Google

Statliga spelmonopolet hotas

Nu börjar avregleringarna.....

Kristdemokraterna, som före valet försvarat ett statligt spelmonopol, öppnar nu för att tillåta utländska spelbolag att etablera sig...Kd har hittils pekat på riskerna för ett mer utbrett spelberoende om marknadskrafterna släpps fria i spelbranschen.

BTW - SVT stavar hittills fel ser jag :-).

Undra vad som fått Kristdemokraterna att inte längre känna någon oro för att riskerna för ett mer utbrett spelberoende skulle öka om marknadskrafterna släpps fria i spelbranschen?

Centern ville i alla fall före valet ha kvar spelmonopolet, men hur det blir nu lär framtiden utvisa. Hon kommer nog att bli överkörd. Igen. Moderaterna och folkpartiet vill avreglera spelmarknaden.

Jag tycker att det vore olyckligt om vi tar bort det statliga spelmonopolet och öppnar för utländska spelbolag. Valfrihet i all ära. Men det ska inte dras in absurdum. Det finns faktiskt fördelar med ett statligt spelmomopol.

Jag anser det på grund av tre orsaker.

1. Svenska spel genererar pengar till folk- och idrottsrörelserna samt statskassan. År 2005 genererades 4.5 miljarder. Stödet till folk- och idrottsrörelserna kommer att minska, för jag har väldigt svårt att tänka mig att marknadens aktörer har intresse av att stödja dem. Privata aktörer har bara ett vinstintresse för egen del.

Vem ska ha spelarnas pengar?

2. Om marknaden avregleras kan ett utbrett spelberoende förväntas. Det kommer att bli en djungel av mer eller mindre seriösa aktörer. Den ena kommer att överrösta den andra och de som förlorar på det är de som är i farozonen för att bli än mer spelberoende. Det kommer att bli en huggsexa om spelarnas pengar.

3. Valfriheten som tycks vara Alliansen mantra finns redan på nätet. Det räcker anser jag.

Andra bloggar om:
och .

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:39 FM | Google