« september 18, 2006 | Startsidan | september 20, 2006 »

19 september 2006

Oense redan innan de ens börjat regera?

Maud vill att hälften av regeringen ska vara kvinnor. Jag tror att hon kommer att få svårt att få gehör för detta, i alla fall om jag ska dra slutsatser av det Reinfeldt sa i Rapport i kväll. Jag tror att Maud mycket snart kommer märka av att det finns ett glastak även inom Alliansen. Vad jag har förstått har hon fått kompromissa bort ganska mycket för att Alliansen skulle få till det.

En annan fråga Alliansen inte verkar kunna enas är om trängselskatten. Ska valresultatet i Stockholm respekteras? En del borgeliga tycker det (tack och lov), andra vill väga in rösterna från kranskommunerna. De vill med andra ord inte ha trängselskatt. Folkomröstningar är rådgivande, men bör respekteras. Om inte är det ingen demokratisk process. Har nu ja-sidan vunnit i Stockhom bör det respekteras.

Jobbfrågan är en annan sak som förbryllar mig. I Agenda som sändes i går nämner Reinfeldt att det behövs 300.000 jobb. Men resten då? De som skulle jagas med blåslampa och tvingas ut och jobba? Jag kan inte låta bli att länka till Esbati som skrivit ett bra inlägg om detta.

Andra bloggar om: .

// Annica Tiger

Annica Tiger 8:41 EM | Google

Blogtroll

Om vi vänder på kuttingen och låtsas att den sittande regeringen vunnit valet, inte skulle det vara default att gå in på några av Alliansbloggarna och häva ur sig otidigheter och vara allmänt otrevlig. Inte heller nu när de vunnit finns det ingen anledning att gå in och agera troll på deras bloggar. Det tror jag nog att de allra flesta anser att så gör man inte.

Den anonyma Roger som härjat här gör Alliansen en björntjänst. Du ger inte dem någon bra reklam, minst sagt. Jag har läst vad som skrivs på ett visst forum om bittra och sura förlorare, där du synes vara mycket aktiv. Du har fel. Ni har fel.

Nej, vi som inte röstade på Alliansen är nog
mer ledsna och undrande över hur det ska gå.
Hur kommer framtiden att se ut?
Om vårt folkhem kommer att monteras ned?
Hur alla skattesänkningar ska finansieras?
Om det kommer att finnas plats för solidaritet
för sjukpensionärer, långtidssjukskrivna,
långtidsarbetslösa, låginkomsttagare och pensionärer?
Eller är det de som ska bekosta kalaset?

Det jag läser i dagens tidningar visar på att det blir hårt för dem. Uttryck som "sopa gatan eller sov på gatan" gällande arbetslösa gör att jag undrar vilken människosyn som vi kommer att få se i framtiden.

BTW - jag vet att denna text kan vara provocerande och det kanske kliar i fingrarna på somliga. Jag vet hur Internet funkar och vet tyvärr hur en del är funtade, det finns både nollor och ettor på nätet. Nollorna är de som agerar som troll och bara vill djävlas med andra på nätet. Försök inte med att posta inlägg i mitt namn i Alliansens bloggar. Glöm det. Det har hänt förr att folk utgett sig för att vara Annica Tiger i kommentarer, gästböcker och forum. Men det är lätt kollat att det inte är jag om hemsidesägaren eller andra kontaktar mig.

// Annica Tiger

Annica Tiger 4:21 EM | Google

Sverigedemokraterna

I Tyskland är nynazisterna på framfart. Hur kan detta ske? Har tyskarna glömt sin historia eller har nazismen legat och pyrt under alla dessa år sedan Hitlers storhetstid?

I Sverige gick det bra för Sverigedemokraterna i de södra regionerna. I Landskrona röstade över tjugo procent på partiet och i Malmö är nu Sverigedemokraterna det tredje största partiet. Det är en skrämmande utveckling.

Andra bloggar om:
och

// Annica Tiger

Annica Tiger 5:12 FM | Google