« december 4, 2006 | Startsidan | december 6, 2006 »

5 december 2006

Alla ska vara med

Alla ska vara med sa Alliansen.
Men varför ramlar en del mellan stolarna då?
Arbetsförmedlingen ska spara pengar.
Varför? De ska ju hjäpa till så att alla är med.
Läs Fredriks öppna brev till
arbetsmarknadsminister Littorin (om AMS-åtgärder).

Andra bloggar om:
, och

// Annica Tiger

Annica Tiger 7:03 EM | Google

Blöt som en hund

Det finns ett uttryck - blöt som en hund. Jag som haft hundar, dessutom hundar (NewFoundlandshundar) som har _MYCKET_ päls, har all anledning att känna till uttryckets innebörd. Deras päls samlade vatten och när de kom in och skakade på sig flög det vattenstänk ända upp i taket. De dagar då det var lervällingsvatten var det inte såååå roligt.

Blöt som en hund

Jag har aldrig överfört begreppet på människor eller mig själv. Men i dag säger jag bara - i skrivande stund är jag blöt som en hund. Jag gick från Liljeholmen och hem, med mitt lilla ihopfällbara paraply. Men jag hade lika gärna kunna vara utan detta paraply, för det regnade snett från alla håll och vinden vände stundtals paraplyet ut och in.

Nej, det här känns inte okey. Hällregn, plusgrader och det den 5:e december. Väderprognosen ser inte lovande ut för kommande 10 dagar noterar jag. Jag läste även detta nedan i dag:

Snön på väg att försvinna för alltid. Om tjugo år har stora delar av Sverige glömt hur man åker skidor och Vasaloppet är ett minne blott.

TV-meteorologen Pär Holmgren förutspår detta.

- Snögränsen är ett av tydligaste exemplen på att vi får ett varmare klimat.

Ja, han borde väl veta, om någon. Jag kan bara rent lekmannamässigt tycka att något känns fel. Helt fel.

// Annica

Annica Tiger 3:44 EM | Google

Inga julvibbar

Snart är det jul och jag har inte en enda julvibb i kroppen. Underligt. Det är mer som om det vore senhöst ute, ingen snö eller kyla. Julskyltningen i varuhusens fönster och inne i affärerna går mig totalt förbi. Jag kommer att undvika att åka in till stan de närmaste veckorna. Jag blir bara stressad av alla människor som irrar runt som vilsna myror, fast de är inte vilsna utan bara ute och julshoppar misstänker jag.

Jag måste köpa julklappar till barnbarnen, B. måste köpa till sina dito. Varför använder jag ordet måste? Jo, för mig är julen ett stort enda måste. Man måste det och man måste ditt och man måste datt. Hur många stressar inte halvt ihjäl sig inför julen?

Nej, jag har slutat fira jul. Jag vill inte vara begränsad att jag måste göra massa saker jag inte har lust att göra. Trilla köttbullar, grilla revbensspjäll och lägga in sill, städa, skicka julkort och slå in julklappar. Det enda jag tycker är kul är att fixa julskinka, vilken jag brukar göra kring Lucia :-).

// Annica Tiger

Annica Tiger 9:27 FM | Google